Praktijk voor oefentherapie in Amsterdam

Oefentherapie Amsterdam

Wat de reden ook is dat je op zoek bent naar oefentherapie in Amsterdam, bij HaptoMotion kun  je altijd terecht. In deze praktijk werken ze met haptotherapie, oefentherapie Mensendieck en therapieën speciaal voor zwangeren. Al deze therapieën hebben met elkaar gemeen dat ze zich richten op de houding die je aanneemt tijdens het uitvoeren van normale, dagelijkse bezigheden, en hoe je van nature beweegt. Soms hebben mensen zich als gevolg van een bepaalde pijnklacht aangeleerd op een onnatuurlijke manier te bewegen. Dit kn de klacht in stand houden, en daarom is het belangrijk dat je bij deze oefentherapie in Amsterdam aan de slag gaat. Je leert dan manieren om de spieren te versterken die je nodig hebt om een betere houding aan te nemen, en wat je kunt doen om een bepaalde beperking in je belasting op te vangen.

Oefentherapie in Amsterdam voor pijnklachten

De meeste mensen die bij HaptoMotion een afspraak maken hebben bepaalde, chronische pijnklachten die maar niet overgaan. Soms zijn ze doorverwezen door hun huisarts, maar soms nemen ze ook uit zichzelf contact op met deze praktijk voor oefentherapie in Amsterdam. Hoe je ook bij hen terecht komt, jouw persoonlijke therapeut gaat met je aan de slag om de oorzaak te achterhalen van jouw pijnklacht. Vaak zal blijken dat dat een vorm van stress is. Dat hoeft niet perse stress in de meest voorkomende betekenis van het woord te betekenen. Stress voor je lijf kan ook betekenen een bepaalde lichaamshouding die stressvol is voor bijvoorbeeld je armen als je aan het werk bent. Als je last hebt van RSI bijvoorbeeld (Repetitive Strain Injury) dan wordt dat verergerd als je rug niet goed ondersteund is tijdens het werken. Je kunt je armen veel meer rust geven als je rechtop zit, met je knieën in een hoek van 90 graden en met je voeten op de vloer of als je daar niet bij kunt, op een verhoging.

Op een goede manier ademhalen verlicht klachten

Wat ook vaak blijkt tijdens de sessies oefentherapie in Amsterdam is dat mensen op een verkeerde manier ademhalen. Je hoort (in rust) adem te halen door je buik, en je borstkas zet daarbij niet uit. Als je echter te hoog ademt (doorgaans in tijden van stress) dan moeten heel veel spieren in je borstkas zich aanspannen. Daardoor kun je allerlei klachten ontwikkelen, die je zelf waarschijnlijk niet zou linken aan een verkeerde ademhaling. Jouw haptotherapeut gaat samen met jou aan de slag met het aanleren van een buikademhaling, en zal je ook helpen te voelen wanneer je weer op die hoge ademhaling overstapt. Als je dit maar vaak genoeg oefent en je gedurende de dag steeds bewust probeert te worden van hoe je aan het ademen bent is dit iets wat helemaal niet moeilijk is om aan te leren. Ook jij kunt dat met de hulp van jouw haptoterapeut van HaptoMotion. Maak dus snel een afspraak om te zien wat ze voor je kunnen betekenen.