Car wrap

car wrap

Wil jij rondrijden in iets bijzonders? Of ben je simpelweg uitgekeken op de huidige kleur van je auto? Je hoeft niet meteen te gaan kijken naar een dure nieuwe auto, of gek te gaan doen met sideskirts en opvallende velgen. Ook je eigen trouwe wagen, kun je in no-time laten omtoveren tot een echte blikvanger. Dat doe je met een zogenaamde car wrap.

Wat is een car wrap?

Car wrap vertaalt vanuit het Engels letterlijk naar ‘auto inpakken’. Natuurlijk doe je dat niet met cadeaupapier, maar verder dekt het wel de lading. Wanneer je je auto laat wrappen wordt deze eerst grondig schoongemaakt en daarna ingepakt in een hoogwaardig vinylfolie. Deze folie is speciaal ontwikkeld om op voertuigen aangebracht te worden en is dus weerbestendig en gemaakt om de meeste omstandigheden te doorstaan.

Voordelen van carwrapping

In tegenstelling tot het overspuiten van je auto biedt een car wrap eindeloos veel kleur- en ontwerpmogelijkheden, waardoor je geen compromissen hoeft te sluiten en eigenlijk nooit meer uitgekeken zal raken op je auto. Mocht dat in uitzonderlijke gevallen dan toch gebeuren, omdat je smaak door de tijd heen drastisch verandert, dan laat je het folie er gewoon weer afhalen.

Daarbij zal je zien dat een car wrap nog een groot voordeel heeft, namelijk de beschermende functie van de folie. De car wrap zal de lak van je auto namelijk goed beschermen tegen steenslag en krassen. Dat heeft natuurlijk een positief effect op de restwaarde van je auto, mocht je hem uiteindelijk toch van de hand willen doen.

Ga je voor subtiele of gewaagde details?

Wanneer je overweegt om je auto in te ruilen omdat de kleur niet meer bij je past, denk daar dan nog even een tweede keer over na. Er is niks zo zonde als het inruilen van een auto die, op de lak na, nog helemaal naar wens is. Door je auto op te geven voor een car wrap, kun je het uiterlijk drastisch vernieuwen. Ook kun je ervoor kiezen om niet de hele auto te laten inpakken, maar slechts een paar stoere details toe te laten voegen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor subtiele accenten in een net wat donkerdere kleur dan de originele lak, of juist helemaal los gaan met catchy kleuren voor het dak en de zijspiegels. Welke stijl je ook kiest, bij het zien van het resultaat zal je het gelukzalige gevoel ervaren van een geheel nieuwe auto, maar dan wel met de zekerheid van je eigen vertrouwde maatje.