Moet mijn bedrijf aan de WWFT wet voldoen?

WWFT

Veel bedrijven vragen zich af of het voor hen belangrijk is om het zogeheten cliëntenonderzoek te doen dat onder de WWFT wet valt. Kort gezegd ben je verplicht om dat te doen als jouw bedrijf zich in bezig houdt met in- en verkoop van goederen, of op een andere manier met (grote) geldstromen van andere partijen te maken krijgt, zoals bij taxateurs en makelaars het geval is. De reden dat je je aan de WWFT wet dient te houden is dat je zo je steentje bijdraagt aan het voorkomen van witwassing. Als jij namelijk zeker weet wie jouw zakenrelatie is en dat deze op legitieme wijze geld verdient kun je ervan uitgaan dat je goed handelt. Je dient daarvoor echter wel onderzoek te doen, en als je dat lastig vindt kun je dat doen met behulp van de software van Debiteuren Zeker. Daar hebben ze namelijk software ontwikkeld waarmee je heel gemakkelijk in tien stappen jouw (potentiële) klant kunt controleren en verifiëren.

Speciale software voor de uitvoering van de WWFT eisen

Doe jij ook zaken met cliënten en zakenpartners uit het buitenland en vindt je het maar wat lastig om hun identiteit te controleren? Dan is de software met betrekking tot de WWFT wet van Debiteuren Zeker echt iets voor jou. Je kunt met behulp van deze software een soort database aanmaken van cliënten en deze monitoren. De software van Debiteuren Zeker is de enige in Nederland die de identiteit van zakenrelaties op twee manieren controleert, in plaats van één, zoals de andere programma’s of bedrijven doen. Dit geeft je dus een dubbele zekerheid, en je kunt er dan op vertrouwen dat je te maken hebt met een bedrijf dat op legitieme wijze handel drijft en er dus geen zwart geld in omgaat.

Dek jezelf in met deze WWFT software

Zeker weten met wie je zaken doet is niet de enige reden dat reeds zoveel ondernemers en bedrijven gebruik maken van de software van Debiteuren Zeker. Je kunt jezelf er namelijk ook mee indekken in het geval dat je tegoedertrouw met iemand in zee bent gegaan die achteraf toch niet helemaal netjes blijkt te werken. Jouw reputatie kan in zo’n geval op het spel staan. Je wilt immers niet geassocieerd worden met bedrijven die in louche zaakjes dealen en criminaliteit of (erger!) terrorisme financieren. Door gebruik te maken van de software van Debiteuren Zeker kun je echter aantonen dat je er alles aan gedaan hebt om dit tegen te gaan en dat je dus onmogelijk had kunnen weten dat deze zakenrelatie zich daarmee bezig houdt. Je beschermt er dus de identiteit en betrouwbaarheid van je eigen bedrijf mee, en dat voelt wel zo prettig, niet?