Alles wat je moet weten over Bohemian sieraden

Sieraden

 

Bohemian sieraden hebben een vrolijke nonchalance en spreken met mensen aan die zich positief opstellen in het leven en enigszins romantisch aangelegd zijn. Als je je hierin herkent dan zal je waarschijnlijk graag een Bohemian sieraad aanschaffen. De modestijl van Bohemian straalt nonchalance uit en dit laat je zien door je kledingkeuze en de accessoires zoals sieraden die daarbij passen. Er zijn vele soorten Bohemian sieraden, zoals armbanden, kettingen, oorbellen en enkelkettingen. De kleuren van Bohemian sieraden zijn niet schreeuwerig en gebaseerd op natuurlijke kleuren die je in het dagelijkse leven met name in de natuur terugvindt. In dit artikel lees je alles over Bohemian sieraden.

 

De kleurkeuze van Bohemian sieraden

Zoals hierboven al werd aangegeven zijn Bohemian sieraden totaal niet schreeuwerig met hun kleuren. Het zijn kleuren die je dagelijks in de natuur terug ziet en hierdoor zijn ze goed te combineren met allerlei andere kleurstijlen en gelegenheden waarbij je ze kan dragen. Over het algemeen heeft de Bohemian stijl sieraden met allerlei vrolijke kleuren en tierelantijntjes. Ondanks dat het chaotisch lijkt zijn ze dit niet, want er zijn altijd duidelijke kaders en lijnen in de sieraden terug te vinden. De fleurige kleuren die absoluut niet hard van tint zijn kan je bij elke soort kleding dragen. Als je graag meerdere sieraden draagt en helemaal jezelf vol wilt hangen voor een speciale gelegenheid zoals een feestje dan kan je ervoor kiezen om meer dan een sieraad te dragen. Het is heel normaal om meerdere kettingen tegelijkertijd te dragen of meerdere armbanden aan je armen. Daarbij nog wat vrolijke kleding en bijpassende oorbellen en je Bohemian outfit is helemaal af. Voor je het weet ben je het middelpunt van het feestje of evenement wat je bezoekt. Ook zijn Bohemian sieraden erg leuk om cadeau te doen aan iemand.

 

Waar komt de Bohemian stijl vandaan

De stijl komt oorspronkelijk van de zigeuners die hun eigen cultuur en levensstijl aanhielden en zich niet aanpasten aan de Westerse normen en cultuur. Doordat ze zich afzetten tegen het materialisme en hun vrijheid, individualisme en creativiteit wouden behouden kleden ze zich ook anders dan de rest. Deze kledingstijl is ook erg geliefd onder kunstenaars, alternatieve en spiritueel georiƫnteerde groeperingen. Tegenwoordig wordt de originele Bohemian stijl gecombineerd met wat Westerse details om de look helemaal af te maken. Verwante kledingstijlen zijn de Ibiza stijl, de gypsy stijl en de hippie alternatieve stijl.